Prevenirea Alergiilor Alimentare la Copii

Beneficiile Pufuleților Num Nums cu Unt de Arahide


În era actuală, alergiile alimentare devin tot mai preocupante pentru părinți și este crucial să înțelegem cum putem contribui la reducerea riscurilor și să oferim copiilor noștri opțiuni sănătoase. În acest articol, ne vom concentra pe două studii de pionierat care au schimbat complet perspectiva asupra prevenirii alergiilor la arahide și care sunt menționate și în rapoartele Pfizer (”Science Fact or Science Fiction? Avoiding Peanuts as an Infant Reduces Allergy Risk”) și CNN (”Early consumption may prevent peanut allergy, new study suggests”). Aceste studii ne dezvăluie impactul introducerii timpurii a alergenilor în dieta copiilor și cum aceste descoperiri sunt strâns legate de produsele noastre delicioase: Pufuleți bio cu unt de arahide 20g Num Nums și Pufuleți bio cu unt de arahide și banane 20g Num Nums.

Pufuleți bio cu unt de arahide 20g Num NumsPufuleți Bio fără gluten, sursă de proteină și fibre, fără zahăr adăugat, fără lactate, coapte, nu prăjite. Num Nums cu unt de arahide recomandat copiilor de la +6 luni.Pufuleți Bio cu unt de arahide delicioși de gustoși și perfecți pentru a stimula curiozi..
8,00 Lei
Fără TVA:7,34 Lei
Pufuleți bio cu unt de arahide și banane 20g Num Nums
-20 %
Pufuleți bio cu unt de arahide și banane 20g Num NumsExplorarea gusturilor devine o aventură delicioasă cu Pufuleții Bio Num Nums cu unt de arahide și banane. Acești pufuleți sunt o alegere perfectă pentru a stimula curiozitatea micuțului tău, oferindu-le o gustare delicioasă. Cu un conținut ri..
6,40 Lei 8,00 Lei
Fără TVA:5,87 LeiCe sunt alergiile alimentare?

Alergiile alimentare sunt reacții exagerate ale organismului la proteine din alimente care, în mod normal, sunt inofensive. Această reacție implică sistemul imunitar, în special anticorpii cunoscuți sub numele de imunoglobulina E sau IgE. Atunci când IgE specific pentru un alergen, cum ar fi proteina din arahide, se atașează la celulele mastocite, tipuri de globule albe, organismul devine sensibilizat la acel alergen. Astfel, atunci când o persoană sensibilizată la alergenul respectiv intră din nou în contact cu acesta, declanșează o reacție inflamatorie.

Recomandările anterioare privind alergia la arahide

În trecut, oficialii de sănătate au emis recomandări care sugerau evitarea consumului de arahide în dieta bebelușilor cu risc crescut de a dezvolta alergie. Cu toate acestea, aceste recomandări au fost puse sub semnul întrebării după ce studii ulterioare au sugerat că această abordare ar putea contribui la prevenirea alergiei la arahide.

Studiul revoluționar care schimbă perspectivele

În 2015, un studiu publicat în Jurnalul de Medicină din New England a concluzionat că introducerea precoce a arahidelor în dieta bebelușilor cu risc crescut de a dezvolta alergie la arahide a redus semnificativ rata dezvoltării alergiei și a atenuat răspunsul imun la arahide. Acest studiu, cunoscut sub numele de „Learning Early About Peanut" (LEAP), a inclus 640 de bebeluși cu risc de alergii alimentare și a demonstrat că alergia la arahide era mai puțin frecventă la vârsta de 5 ani în rândul copiilor care au consumat arahide în primii ani de viață. Această descoperire a dus la noi recomandări clinice emise în ianuarie 2017 de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase.

Ipoteza "dual-allergen" și expunerea corectă la alergeni

Unul dintre membrii echipei de cercetare LEAP sugerează că ipoteza "dual-alergen" poate explica de ce unii copii dezvoltă alergii alimentare, iar alții nu. Potrivit acestei hipoteze, copiii mici pot deveni sensibilizați la proteinele alimentare atunci când acestea intră în contact cu pielea la o doză mică. În același timp, copiii pot deveni toleranți la proteine, prevenind răspunsul IgE și celulele T, atunci când le consumă în doze suficient de mari. Este echilibrul între aceste tipuri de expunere și momentul în care acestea au loc care explică dacă un copil dezvoltă o alergie alimentară.

Studiul despre Originile Culturale și Consumul de Arahide

Publicat în Jurnalul de Medicină din New England, a adus în prim-plan concluzii deosebit de importante. Cercetarea arată că introducerea consumului de produse pe bază de arahide în primii ani de viață reduce semnificativ riscul dezvoltării alergiei, chiar cu până la 80% la sugari cu risc crescut. Acest studiu a fost realizat într-un context global, incluzând copii din Statele Unite, Israel și Regatul Unit, întrucât alergia la arahide reprezintă o problemă majoră de sănătate publică în aceste țări.

Cercetarea a fost condusă de Dr. Gideon Lack și echipa sa și a fost finanțată de Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase din Statele Unite. Studiul a implicat sute de copii cu risc crescut din cele trei țări menționate și a fost un efort susținut pentru a înțelege impactul introducerii timpurii a arahidelor în dieta copiilor.

Rezultatele au fost impresionante: în cadrul studiului, s-a observat că introducerea arahidelor în dieta copiilor cu risc crescut a dus la o scădere semnificativă a riscului de dezvoltare a alergiilor mai târziu în viață. Pentru fiecare 100 de copii care au evitat arahidele, 14 ar dezvolta alergia până la vârsta de cinci ani. În contrast, doar doi din fiecare 100 de copii care au urmat dieta cu arahide au dezvoltat alergie. Acest lucru subliniază importanța introducerii timpurii a arahidelor în dieta copiilor cu risc crescut.

Dr. Gideon Lack, specialist în alergii și imunologie, a menționat că studiul a exclus copiii care prezentau semne timpurii de dezvoltare a alergiei la arahide. Totodată, el a subliniat că siguranța și eficacitatea consumului timpuriu de arahide în acest grup rămân necunoscute și necesită studii suplimentare. Prin urmare, părinții de sugari și copii mici cu eczemă sau alergie la ouă ar trebui să consulte un alergist, un pediatru sau medicul de familie înainte de a introduce produse pe bază de arahide în dieta lor.

Pufuleții Num Nums cu unt de arahide - o alegere înțeleaptă

Produsele noastre, Pufuleți bio cu unt de arahide 20g Num Nums și Pufuleți bio cu unt de arahide și banane 20g Num Nums, oferă o modalitate delicioasă și sănătoasă de a introduce untul de arahide în dieta copiilor dvs. Acești pufuleți sunt potriviți chiar și pentru vegani, iar ingredientele atent selectate, precum untul de arahide bio și sarea de mare, transformă această gustare într-o experiență sănătoasă.

În lumina descoperirilor științifice recente, introducerea precoce a arahidelor în dieta copiilor poate fi o modalitate de a reduce riscul dezvoltării alergiei la arahide mai târziu în viață. Așadar, oferindu-le copiilor dvs. Pufuleții Num Nums cu unt de arahide, puteți contribui la promovarea unei diete sănătoase și la stimularea curiozității micuților dumneavoastră.

Pufuleți bio cu unt de arahide 20g Num NumsPufuleți Bio fără gluten, sursă de proteină și fibre, fără zahăr adăugat, fără lactate, coapte, nu prăjite. Num Nums cu unt de arahide recomandat copiilor de la +6 luni.Pufuleți Bio cu unt de arahide delicioși de gustoși și perfecți pentru a stimula curiozi..
8,00 Lei
Fără TVA:7,34 Lei
Pufuleți bio cu unt de arahide și banane 20g Num Nums
-20 %
Pufuleți bio cu unt de arahide și banane 20g Num NumsExplorarea gusturilor devine o aventură delicioasă cu Pufuleții Bio Num Nums cu unt de arahide și banane. Acești pufuleți sunt o alegere perfectă pentru a stimula curiozitatea micuțului tău, oferindu-le o gustare delicioasă. Cu un conținut ri..
6,40 Lei 8,00 Lei
Fără TVA:5,87 Lei