Cea mai gustoasa si sanatoasa reteta de trufe de ciocolata
Pentru ca in ultima perioada am tot vorbit despre ciocolata, ne-am gandit ca astazi sa iti oferim o reteta usor de facut, dar de-a dreptul delicioasa: trufe de ciocolata. De ce am ales trufele? Pentru ca acestea sunt preparatul cel mai potrivit pentru a scoate in evidenta o ciocolata de buna calitate. Și cum noi avem la dispozitie cea mai buna ciocolata organica din lume, alegerea a venit în mod logic si firesc. Iata, asadar, reteta.

Trufe de ciocolată
Ingredients
- 240 ml lapte de cocos
- 300 g ciocolata neagra Green & Black
- 3 linguri unt de cocos
- 1 lingurita extract de vanilie
- 3 linguri pudra de cacao
- 1 mana curmale hidratate blenduite
Instructions
-
Pune laptele de cocos intr-o cratita mica si incalzeste la foc mic.
-
Pune ciocolata Green & Green rupta in bucati intr-un bol, adauga uleiul de cocos si toarna deasupra laptele de cocos fierbinte. Amesteca totul foarte incet, pana se omogenizeaza.
-
Adauga extractul de vanilie si pasta de curmale, acopera bolul cu folie de plastic si pune-l in frigider timp de 4 ore.
-
Presara intr-o farfurie intinsa pudra de cacao.
-
Ia cu o lingurita compozitie si formeaza in palme bilele de ciocolata. Rostogoleste-le apoi in pudra de cacao.
-
Pune trufele timp de 10 minute in frigider, pentru fermitate.
Pofta buna!
Green & Black este considerat brandul de ciocolata organica numarul 1 in lume, fiind preparata cu ingrediente de cea mai buna calitate: boabe de cacao Trinitario, zahar de trestie nerafinat si vanilie de Madagascar.
Produsele Green & Black se pot achizitiona din Mega Image, Carturesti, Naturalia, Bebe Tei, Diverta si magazinele de tip Plafar sau online, pe AlimenteSpeciale.ro si Unicorn-Naturals.ro.
PRODUSE FOLOSITE IN ACEASTA RETETA:
-
Green&Black’s – Cacao organica 125g
Green & Black
Realizata cu cele mai bune boabe de cacao organiceCacao noastră organică se face din cele mai fine boabe de cacao organice, crescute în umbra copacilor din pădurea tropicală. Boabele sunt recoltate la maturitate, apoi fermentate cu grijă și uscate pentru a maximiza aroma suava si complexa a acestei delicioase pudre de cacao.
Carbonatul de potasiu este frecvent adăugat la pudra de cacao pentru a echilibra aciditatea și a scoate in evidenta aromele bogate ale bobului de cacao. Acest procedeu este denumit „Dutching” si este folosit de către fabricanții de ciocolată de peste 180 de ani. Provenita din boabe de cacao rezultate in urma unui comert echitabil, pudra noastra de cacao are o aromă complexă, alcalinizata sau «Dutched», pentru a scoate in evidenta,notele robuste, a unei ciocolate de calitate…
Adaugă în coșVizualizare rapida
Nu au fost gasite produse care sa corespunda criteriilor selectate de dvs.
Cu speranta ca sfaturile, retetele si sugestiile nostre iti vor fi de un real folos, echipa Unicorn Naturals te invita sa urmaresti atat blogul nostru, cat si pagina de Facebook, unde vom face tot posibilul sa iti oferim cat mai multe informatii valoroase si utile.
Cu drag,
Echipa Unicorn Naturals