Ovazul reprezinta o foarte buna sursa de carbohidrati sanatosi, complecsi, continand, de asemenea, cantitati insemnate de proteine, grasimi si fibre. In plus, ovazul contine minerale (mangan, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc) si vitamine (B1, B5, B9). In schimb, in mod natural, daca nu este contaminat de la alte culturi sau in procesul de productie, nu contine gluten. Ovazul are o componenta nutritiva echilibrata (70% carbohidrati, 15% proteine si 15% grasimi), 100 de grame de produs continand 389 de calorii. In consecinta, ovazul este considerat a fi unul dintre alimentele cele mai dense in nutrienti, net superior graului sau altor cereale.

Atunci cand vine vorba de painici din ovaz nu putem sa nu va recomandam cele mai bune produse pe care le puteti gasi la ora actuala pe piata. Este vorba despre produsele Nairn’s, acestea fiind alimente din ovaz integral de cea mai buna calitate, provenit din zona de granita a Scotiei, loc recunoscut pentru clima perfecta cresterii complet naturale, fara pesticide, a acestui tip de cereale. Nairn’s este un brand scotian cu traditie si experienta, care, timp de mai bine de un secol (a fost infiintat in anul 1896), si-a castigat, prin calitatea deosebita a produselor, atat recunoasterea, cat si aprecierea consumatorilor de produse sanatoase si de calitate din intreaga lume.

Produsele Nairn’s reprezinta o sursa excelenta de fibre si de carbohidrati complecsi, meniti a conferi energie si senzatie de satietate pentru o lunga perioada de timp. Painicile (turtitele) din ovaz reprezinta painea traditionala scotiana, fiind amintite in documente incepand cu anul 43 d.H. Astazi, acestea sunt foarte apreciate peste tot in lume, atat pentru gustul placut, cat si pentru calitatile lor nutritionale.

Nairn’s produce mai multe tipuri de sortimente, pe langa painicile de ovaz existand posibilitatea de a alege biscuitii si crackersii, la care se adauga si fulgii din ovaz integral (porridge). Toate produsele Nairn’s sunt 100% naturale; acestea nu contin uleiuri hidrogenate, organisme modificate genetic, coloranti, potentiatori de gust, conservanti sau alte chimicale. De asemenea, painicile si crackersii nu contin zahar adaugat, iar o parte dintre sortimentele de painici sunt certificate organic.

Una dintre gamele cele mai apreciate este cea a produselor fara gluten (painici, biscuiti si crackersi), aceastea fiind votate cele mai bune produse fara gluten din Marea Britanie.

Produsele se găsesc în Carrefour, Mega Image, Kaufland, DM, Bebe Tei și Naturalia sau online, pe www.AlimenteSpeciale.ro și pe www.Unicorn-Naturals.ro.