Haideti sa recunoastem: ananasul este un fruct ciudat. Si nu ne referim doar la aspectul diferit, pe care il stie toata lumea. Sunt o sumedenie de lucruri ciudate, interesante, chiar fascinante, despre acest fruct atat de delicios, de altfel. De aceea, stiti la ce ne-am gandit noi? Sa ne documentam temeinic si sa punem impreuna, intr-un nou articol pe blog, cele mai interesante lucruri pe care, credem noi, nu le stiai despre ananas. Iata ce am descoperit:

1. Dureaza intre 2 si 3 ani ca un fructe de ananas sa ajunga la maturitate. Acest timp indelungat este unul dintre motivele pentru care ananasul este unul dintre fructele ceva mai scumpe. Mai mult decat atat, fiecare planta de ananas produce o data un singur fruct.

2. In limba engleza, fructul este denumit “pineapple”, de la asemanarea pe care o are acesta cu conurile de pin. Se spune ca atunci cand Cristofor Columb a adus ananasul in Europa, in anul 1493, a spus despre acesta ca este “pinul indienilor”.

3. In multe limbi ale lumii, printre care si romana, acest fruct este cunoscut sub numele de “ananas”, denumire ce vine de la cuvantul “nanas”, care inseamna “fruct excelent” in limba Tupi din America de Sud.

4. Din cauza dificultatii cu care era obtinut, ananasul era considerat candva un simbol al statutului social, al bogatiei. Se estimeaza ca in secolele 17 si 18 un singur ananas costa echivalentul a 6000 de lire sterline. Astfel, de multe ori, unii nobili alegeau sa inchiriere un ananas, pentru o noapte, doar pentru a se fali cu el la petrecerile pe care le dadeau.

5. Spre deosebire de alte fructe, ananasul nu se coace in mod corespunzator dupa ce a fost cules. De aceea, sfatul nostru este sa nu cumperi ananas care este in mod evident necopt.

6. Ananasul nu este un fruct propriu-zis, ci mai degraba este compus dintr-o multime de fructe mici, adunate impreuna.

7. Floarea de ananas este deosebit de frumoasa – culoarea aceasteia poate varia, de la violet-lavanda la rosu aprins.

8. Pana ce fructul incepe sa se formeze, planta arata ca un ananas urias, ingropat in pamant.

9. Iti poti planta propriul ananas taind partea de sus a acestuia, tinand-o o perioada in apa pana la aparitia radacinilor si ingropand-o apoi in pamant.

10. In Maui, ananasul este folosit si pentru producerea unui vin delicios.

11. Desi ananasul este originar din America de Sud, in prezent, cantitatea cea mai mare de ananas este produsa in Asia de Sud-Est.

12. Consumul de ananas are multiple beneficii pentru sanatate. Acesta ajuta diabeticii si pe toti cei care doresc sa-si tina glicemia sub control, regleaza tensiunea arteriala, previne astmul, imbunatateste digestia, are efect anti-inflamator, ajuta in vindecarea ranilor (datorita bromelainei pe care o contine), mareste fertilitatea, imbunatateste sanatatea si aspectul pielii, are afect anti-cancerigen si intareste aparatul cardiovascular.

Daca doresti sa beneficiezi de bogatia nutritionala a ananasului si a altor fructe delicioase in orice anotimp, iti recomandam rulourile si talpitele Bear preparate din fructe proaspate. Bear reprezinta gama numarul unu de snack-uri din fructe pentru copii din Marea Britanie, diferentiindu-se de alte produse de pe acelasi segment atat prin calitate, cat si prin gust. Produsele Bear sunt 100% naturale, nu contin zahar adaugat, conservanti sau aditivi, sunt foarte bogate in fibre, iar procesul de fabricare este minim, astfel pastrandu-se active toate proprietatile si vitaminele din fructe.

Bear prepara snack-urile intr-un mod simplu si traditional, printr-un proces de deshidratare la cuptor cu foc bland, folosind numai legume si fructe, in proportie de 100%, fara concentrati, agenti de coagulare sau alti aditivi. Temperatura din cuptoarele de deshidratare nu depaseste nicioadata 42°C, astfel pastrandu-se intacte toate calitatile fructelor si legumelor din compozitie.

Produsele se gasesc in Mega Image, Carrefour, Carturesti, Bebe Tei, Naturalia si magazinele de tip Plafar, sau online, pe AlimenteSpeciale.ro si Unicorn-Naturals.ro.

Cu speranta ca sugestiile noastre iti vor fi de un real folos, echipa Unicorn Naturals te invita sa urmaresti atat blogul nostru, cat si pagina de Facebook, unde vom face tot posibilul sa iti oferim cat mai multe informatii valoroase si utile.

Rulouri Yoyo zmeură 20G BearDelicioasele Rulouri Yoyo au doar 4 ingrediente: măr, pară, zmeură și extract de morcov negru, acestea sunt o explozie de savoare fructată. Gustă aroma dulce și intensă a zmeurelor proaspete, parcă direct din câmpurile de zmeură.Aceste rulouri uscate cu grijă sunt făcute ..
7,00 Lei
Fără TVA:6,42 Lei
Rulouri Yoyo mango 20G BearGustă dulceața tropicală și intensă a mangoului, ca și cum ai culege mango proaspăt din livezile tropicale.Aceste rulouri uscate cu grijă sunt realizate din fructe reale și conțin doar 3 ingrediente! Fără adaos de zahăr, sunt o gustare sănătoasă și delicioasă, bogată în fi..
7,00 Lei
Fără TVA:6,42 Lei